Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via 085 30 37 499

We begrijpen dat u nog wat vragen kunt hebben. Wij hebben hier de antwoorden!

Ik wil graag hulp, maar waar start ik?

U bent tot de conclusie gekomen dat er iets rond uw woningsituatie moet gebeuren – en dat  op korte termijn. Als reguliere verkoop te weinig zekerheid biedt of te lang gaat duren, dan is onze snelle verkoopservice wellicht de oplossing voor u. Ook als u nog niet precies weet hoe die oplossing eruit moet zien. Wij hebben de ervaring en expertise in huis om de mogelijkheden met u door te nemen. U krijgt van ons een advies op maat. Via deze link komt u bij het intakeformulier. Na ontvangst nemen wij z.s.m. contact met u op. Bellen mag ook: 085-3037499

Hoe komt een bod tot stand?

De hoogte van het bedrag hangt af van de marktwaarde van uw woning. Deze waarde hangt af van factoren als de ligging en de staat waarin de woning verkeert. We hebben diverse financiële oplossingen en leveren altijd maatwerk. De gekozen oplossing bepaalt mede de hoogte van het bod. Als u een indicatie wilt hebben: onze biedingen liggen gemiddeld tussen de 10-20% onder de marktwaarde. Dus bij een woning met een marktwaarde van 100.000,- betekent dit een bieding van circa 85.000,-.

.

Kan het bod op mijn woning later nog veranderen?

Ja, dat kan. Gebeurt dat vaak? Nee. Dat zit zo: wij brengen kort na het eerste contact een bod uit. U wilt immers snel weten waar u aan toe bent. Wij gaan bij dit bod uit van de geschatte marktwaarde, die wij baseren op woningmarktdata, onze eigen ervaring en lokale woningmarktexperts. Indien u zich kunt vinden in de richtprijs (u zit in dit stadium nog niet aan de verkoop vast), dan sluiten wij hierop een overeenkomst. Mogelijk schakelt de investeerder een onafhankelijk beëdigd taxateur in om de marktwaarde te verifiëren. Wijkt zijn taxatie teveel af van de onze, dan passen we het bod aan en ontvangt u een nieuw bod. In de praktijk gebeurt dit zelden en blijken onze eerste biedingen correct.

Waarom zou ik niet gewoon naar de makelaar gaan?

Als u geen problemen heeft met:

a) Uw huis gereed maken voor bezichtigingen (opruimen, herinrichten en soms opknappen)
b) Weken of maanden wachten op de eerste bezichtiging
c) Vervolgens maanden wachten tot de koop rond is (ervan uitgaande dat de koper zijn financiering rond krijgt)
d) Afstemmen wanneer de koper de woning betrekt (en u vertrekt)
e) Bij weinig interesse maanden wachten op aanpassing van de prijs door de makelaar
f) Afhankelijk zijn van de inspanningen van de makelaar,

dan kunt u voor een makelaar kiezen. Wilt u echter snel verkopen aan een partij die alles voor u regelt (vaak binnen een maand) en waar u heldere afspraken mee kunt maken t.a.v. de opbrengst, financiële constructies en het tijdspad, dan bent u bij MaatwerkWoningKopers aan het juiste adres.

Wat kost jullie service?

Niets. Onze dienst is volledig gratis. Alle kosten die gepaard gaan met de verkoop zijn voor rekening van de investeerder. Hij wil uw huis toch graag kopen? Dan zijn de kosten voor hem. Het is aan hem om ervoor te zorgen dat hij voldoende rendement haalt uit de toekomstige verkoop of verhuur. Nogmaals, met alle onderstaande kosten heeft u niets te maken:

• Taxatie
• Bouwkundig rapport
• Notaris
• Administratieve kosten
• Kadaster

Wanneer ontvang ik mijn geld?

Dat kan na vier weken van uw eerste informatieaanvraag. Dan kan de aankoop rond zijn. De notaris maakt het geld over. Hier gaan doorgaans 1 a 2 werkdagen overheen.

Kan ik mijn huis verkopen en er toch nog een tijdje in blijven wonen?

Ja. Enerzijds kunt u ervoor kiezen om uw woning te verkopen en deze vervolgens voor een langere periode te huren. Dat is één van de constructies die tot de mogelijkheden behoort. Sowieso bieden we u, ook wanneer de investeerder de woning koopt met het oog op doorverkoop, een samen vast te stellen overbruggingsperiode aan. Zodoende kunt u uw verhuizing optimaal en zorgeloos regelen. Indien gekozen wordt voor deze laatste optie, is tijdelijk huren mogelijk, maar permanent huren niet. De investeerder wil op enig moment invulling geven aan zijn ideeën om rendement te halen uit zijn aankoop.

Ik heb een betalingsachterstand op mijn hypotheek… Kan ik nog steeds gebruik maken van uw dienst?

Jazeker. Bij maatwerk leveren hoort ook kijken naar de mogelijkheden om een soepel verkooptraject te combineren met het inlopen van een betalingsachterstand bij de hypotheekverstrekker.

Kunnen jullie ook helpen als gedwongen verkoop of executieveiling dreigt?

Ja. Sterker nog: we raden u met klem aan om te kiezen voor onze oplossing, omdat u dan gegarandeerd meer voor uw huis krijgt dan bij gedwongen verkoop. Wij kunnen uw huis ook kopen indien de hypotheek hoger is dan de waarde van de woning.

Kan ik mijn eigen notaris gebruiken?

Ja. We raden u aan om gebruik te maken van de bij ons bekende notarissen, die een snelle verkoop kunnen garanderen. Kan de notaris van uw keuze binnen de gewenste termijn zijn werk doen, dan gaan wij akkoord.

Wat moet ik nog aan mijn woning doen?

Afscheid nemen. En te zijner tijd uw bezittingen eruit halen, dat is wel zo handig. Verder niets. U hoeft niets op te knappen, te schilderen of anderszins uw woning te verfraaien. Dat is aan de investeerder.

U geeft aan dat u de maandlasten kunt overnemen. Wat bedoelt u precies?

In dit geval komen we een prijs overeen waarvoor wij uw woning in de toekomst mogen kopen. We maken afspraken over de periode waarin wij dit recht hebben. Doorgaans is dit tussen de 5 en 15 jaar. Gedurende deze periode hebben wij het recht om de woning voor de afgesproken prijs van u te kopen. Vanaf het moment dat de overeenkomst wordt vastgesteld tot het moment dat wij deze definitief kopen, nemen wij de verplichting van de maandelijkse hypotheeklasten over. Datzelfde geldt voor het technisch onderhoud van de woning.

De investeerder verhuurt de woning in die periode om deze kosten te dekken, terwijl hij positieve ontwikkelingen op de woningmarkt afwacht, zodat hij meer rendement uit zijn aankoop haalt. Op deze manier kunt u uw huis verlaten zonder dat u zich druk hoeft te maken om de maandelijkse woonlasten en onderhoud.

In het geval de investeerder geen gebruik maakt van het recht om te kopen, dan kunt u de woning zelf te koop aanbieden. In de tussentijd is het huis verder afbetaald. Wellicht is er zelfs overwaarde ontstaan en kunt u het huis schuldenvrij of zelfs met winst verkopen. In de praktijk gebeurt dit weinig, omdat investeerders ook geld investeren in het opknappen van het huis en graag rendement willen halen uit hun investering.

Ik ken iemand die baat heeft bij jullie service… wat nu?

Laat deze persoon contact met ons opnemen en aangeven dat u hem of haar heeft doorverwezen. Als blijk van waardering bieden we u een vergoeding van € 250,- bij aankoop van de woning.

Wat voor soort woningen kopen jullie?

We kopen in geheel Nederland woningen variërend van studio’s tot vrijstaande huizen en van appartementen tot rijtjeswoningen.

Wat gebeurt er met het huis na verkoop?

Dat is volledig afhankelijk van de woning. Mogelijk kiest een investeerder ervoor om deze op te knappen of te verfraaien. Ook kan hij ervoor kiezen de woning te huur aan te bieden of door te verkopen.

Is jullie service discreet?

Het kan soms niet wenselijk zijn om publiekelijk je huis te koop te zetten. Wij zijn uiterst discreet. Wij sluiten immers een overeenkomst met u en niet met uw buren of uw omgeving.

Dus: geen borden in de tuin, geen advertenties in de krant en geen vermelding op huizenverkoopsites. De enige andere partijen waarmee wij contact hebben, zijn de notaris, de taxateur en onze investeerders.

Waarom kiezen mensen voor een snelle verkoop?

Er zijn tal van redenen waarom mensen hun woning snel willen/moeten verkopen.
In veel gevallen willen mensen verhuizen naar een ander formaat woning of een andere locatie. Wij kunnen een snelle en flexibele en verkoop garanderen met vaste verkoopdatum, gebaseerd op uw specifieke wensen.

Er zijn echter ook mensen die in moeilijkere situaties zitten en daarom hun woning snel en tegen een goede opbrengst moeten verkopen. Er kan sprake zijn van financiële problemen, of een moeizame echtscheiding, of… Welke situatie dan ook, we helpen deze mensen graag. Mensen de kans bieden om snel hun leven weer op te pakken is dankbaar werk.

Wat nu als mijn situatie tussentijds verandert en ik mijn woning niet meer wil verkopen?

Dit vinden wij dan goed nieuws voor u – en geen probleem voor ons. Onze diensten zijn geheel vrijblijvend. Wij hebben de wens uw woning te kopen, maar dat is geen noodzaak. Totdat de definitieve overeenkomst is getekend, kunt u risicovrij van de koop afzien. Wel komen de kosten van de notaris en de taxateur dan voor uw rekening. De gemaakte uren brengen we niet in rekening. Overigens zijn onze aanbiedingen 30 dagen geldig – genoeg tijd om een weloverwogen keuze te maken waar u en uw naasten achter kunnen staan.